Helaas is dit geen grap.

De politie in heel Indonesië heeft meerdere tieners gearresteerd die waren gepakt met behulp van de sanitaire voorzieningen om “ high “ te worden, aldus “ Straits Times.”

 Het wordt erger (als dat zelfs mogelijk is).

Deze meestal gebruikte maandverbanden en tampons worden uit de vuilbakken gehaald, wat betekent dat ze het menstruatiebloed van een vreemdeling drinken! Het is eigenlijk niet het bloed, maar de gel in de maandverbanden en tampons die de tieners “ high” maken . Ze geven er de voorkeur aan om ongebruikte producten te gebruiken wanneer ze dat kunnen (uiteraard), maar wanneer ze wanhopig worden, moeten ze hun toevlucht nemen tot het uit de vuilnis halen van gebruikte middelen.

 Maar wat zit er in deze hygiënische producten die tieners eigenlijk high krijgen? Om eerlijk te zijn weet niemand het zeker. Aangezien tampons en maandverbanden door de “ Food and Drug Administration” worden gereguleerd en goedgekeurd als medische hulpmiddelen, hoeven fabrikanten niet volledig vrij te geven wat er inzit. Bedrijven zijn onlangs begonnen met het delen van meer informatie over hun materialen dankzij activisten die streven naar volledige transparantie.

 Ik bedoel: wil jij niet weten wat je in je lichaam stopt?

 Een tiener die toegaf het brouwsel 's ochtends, ‘s middags en ‘s avonds' te drinken, beschreef de vloeistof als 'bitter'. Volgens het Indonesische Nationale Drugsagentschap (BNN) leidt het drinken van het mengsel tot gevoelens van "vliegen" en hallucinaties. "

 De extreem strenge drugswetgeving in Indonesië zou tieners ertoe kunnen brengen hun toevlucht te nemen tot deze vreemde manieren om high te worden, terwijl ze traditioneel illegale drugs vermijden. Degenen die betrapt zijn met "bescheiden hoeveelheden" drugs kunnen geconfronteerd worden met de doodstraf.

 "De materialen die ze gebruiken zijn legaal, maar ze worden niet gebruikt op een manier die bedoeld is, dus het wordt gebruikt als een medicijn," zei Senior Commander Suprinatro, hoofd van de BNN in Midden-Java, Indonesië.

 Commandant Suprinarto verklaarde het proces dat de tieners volgen bij het maken van het brouwsel. Ze gebruiken   “ tampons “ die ze uit de vuilnisbakken halen en in kokend water staken," zei hij. "Nadat het was afgekoeld, dronken ze het samen op."

 Het is gemakkelijk om te lachen om hoe belachelijk dit allemaal klinkt, maar in werkelijkheid is het extreem gevaarlijk. We weten nog steeds niet wat de effecten zijn van het drinken van gekookte tampons op tieners, maar het is veilig om te zeggen dat het niet goed is en niet moet worden geprobeerd.

 AA / Jos -INFO-COI