Hoe een verandering aan te brengen en uw alcoholconsumptie te vertragen

Alcoholisme is een grote ziekte in dit land waar veel mensen mee te maken hebben. Volledig willen bezuinigen of stoppen is de eerste stap naar recuperatie. Als je het gevoel hebt dat je al te veel hebt gedronken, dan is misschien eigenlijk tijd om jezelf te verminderen. Hier zijn meestal weinig tips om u te helpen uw alcoholgebruik te verminderen.

Het eerste dat je moet doen, is meestal gaan zitten en je doelen opschrijven. Wanneer je toch een beetje gaat opdrinken hoeveel drankjes je gaat drinken en dit niet overschrijdt, zal dat je beperken.

Voor vrouwen is gemiddeld één drank per dag is meer dan genoeg, evenals voor mannen het gemiddelde van niet meer dan 2 per dag de limiet zou moeten zijn.

Laat andere mensen weten wat uw doel is, zodat zij u kunnen helpen om ze te bereiken en uw zelf verantwoordelijk te houden. Je moet ook het dagboek van je drinkgewoonten bijhouden. Elke keer dat je iets drinkt of uit eten gaat, schrijf je het aantal drankjes dat je had op. U hoeft dit dagboek of drinkboek niet langer dan 3 tot 4 weken te bewaren. Dit is alleen om u bewust te maken van uw gewoonten en hoe vaak u eet. Op deze manier kun je beter achterhalen wat je moet doen om je doelen te bereiken in de eerste stap.

Een ding dat je een heel eind kan helpen, is om te kijken hoeveel drank of zelfs alcohol je bij je thuis hebt. Je bent minder gevoelig voor alcohol, als het  niet in de buurt is.

Dit gaat precies hetzelfde met alles, vrienden of omgevingsfactoren die je willen doen drinken. Zoals het oude gezegde zegt, uit het oog verwijderd van de geest. Leer controle te houden over uw inname en probeer geen drank te drinken.

Als u drinkt, geniet dan van de drank en drink langzaam. Beschouw dit niet als een race om dronken te moeten worden, geniet gewoon van de drank.

Het beste wat je kunt doen is een lange vakantie met alcohol hebben. Probeer een paar keer helemaal niet te drinken en dan zelfs een paar weken. Noteer hoe je je voelt na deze breuken of scheuren en richt je op de positieve aspecten en precies hoe je g voelt.

Niet iedereen zal ernstige medische hulp of zelfs hulp van getrainde professionals kunnen en zullen moeten zoeken. Als je merkt dat je niet kunt verminderen wees dan niet bang om om hulp te vragen, want er zijn verschillende mensen en faciliteiten die getraind zijn om je te helpen je doelen te bereiken en je alcoholafhankelijkheid te overwinnen.