We zien er allemaal beter uit na een paar pintjes


 

Wetenschappers hebben ontrafeld waarom minder aantrekkelijke personen er beter lijken uit te zien als je een aantal glazen op hebt.

Het fenomeen " beer googles"  stoelt op het feit dat alcohol ervoor zorgt dat we minder goed de symmetrie van iemands gelaat kunnen inschatten.    

  Onderzoekers aan de " Londense Roehampton University" schotelden mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers een reeks testen voor en  na de consumptie van verschillende alcoholische dranken.   Zo kregen de proefpersonen beelden van gezichten te zien die veeleer symmetrisch of asymmetrisch waren, omdat de symmetrie van  iemands gezicht een grote rol speelt bij het inschatten van aantrekkelijkheid.

  De resultaten van de studie, die verschijnt in het vakblad Addiction, tonen aan dat de geïntoxiceerde testpersonen meer fouten maakten in het onderscheiden van symmetrische of asymmetrische gezichten.

 Het cliché wil dat vooral mannen de bierbril opzetten om hun maatstaven te verlagen bij het versieren van vrouwen, maar uit het onderzoek blijkt dat vrouwen gevoeliger zijn aan het fenomeen. 

 Tipsy vrouwen maakten meer fouten dan benevelde mannen, wat erop moet wijzen dat na enkele cocktails vrouwen mannen sneller knapper zien worden dan omgekeerd.  

 Monika