Mijn naam is Julia en ik ben een alcoholiste.

“ Het besluit om medicatie te nemen zou in de eerste plaats moeten genomen worden door een dokter die geïnformeerd is over de ziekte van het alcoholisme en een patiënt die geïnformeerd is over de medicatie “

Na veertien jaar nuchterheid in en door AA ben ik in behandeling bij een dokter voor een zware depressie en neem ik antidepressiva medicatie, zoals voorgeschreven.

Toen ik in AA kwam was mijn hoofdprobleem, waar ik moest vanaf geraken  " alcoholisme " en dat is wat ik ook deed. Ik kreeg het onder controle.

Ik werd actief in mijn AA groep, had een fantastische “ sponsor “ en begon onmiddellijk te leven volgens de”Twaalf Stappen van het AA programma  

Een van de eerste zaken die ik leerde in AA was dat ik mijn problemen moest scheiden wat een goede zaak was want ik had er een heel deel.

Het werd me duidelijk dat er veel zaken waren die ik moest bekijken en verwerken zoals het zware misbruik waar ik als kind veel onder geleden had.

Ik ging in therapie en begon aan deze problemen te werken. Toen ik zelfmoordneigingen begon te krijgen raadde mijn therapeut me aan om medicatie te nemen om me te helpen om deze zware depressie te overwinnen.

Mijn eerst consultatie was  bij een dokter die niets kende van alcoholisme en bekwam een voorschrift voor wat ik dacht dat het een antidepressiva zou zijn maar stelde later vast dat het een  kalmeermiddel  was. Ik nam de pil en wou onmiddellijk al een andere nemen. Ik moest eerlijk zijn. Ik begon met mezelf te discuteren en na een uur spoelde ik de pillen door het toilet.

Ik vroeg dan om een tweede opinie van een Psychiater die aan het hoofd stond van een afkickcentrum voor alcoholisten.

Zij wist veel meer over het alcoholisme vanuit medisch standpunt bekeken dan ik en zij schreef me de antidepressiva voor die ik nu nog neem. 

Gedurende al die tijd ben ik het AA programma blijven beleven en ben ik zo eerlijk tegenover mezelf geweest als het kan aangaande het nemen van mijn medicatie. De medicatie maakte dat ik kom verder werken aan mijn problemen en ik weet dat dit zeer belangrijk is om  mijn nuchterheid te behouden.

Ik denk dat het van zeer groot belang is voor iedereen die het AA programma beleefd en overweegt om medicatie te nemen om zich zeer goed te laten informeren alvorens het te nemen.

 

Julia- 2018-