De gevaren van het drinken van niet-alcoholisch bier   NA 

Zelfs de geur kan een valkuil zijn voor alcoholisten

 

Ze noemen het 'bijna bier' NA en het kan dichterbij zijn dan je denkt.  Degenen die proberen zich te onthouden van alcohol worden gewaarschuwd voor het gebruik van niet-alcoholisch bier; nu kan er wetenschappelijk bewijs zijn om de vermaning te ondersteunen.

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen besluiten om het zogenaamde niet-alcoholische bier niet te proberen als ze nuchter willen blijven. Het vermijden van de verleiding is de meest aangeboden reden. Afgezien van het feit dat al het bier "NA" een kleine hoeveelheid alcohol bevat, is er nu een nieuwe studie die de theorie ondersteunt dat deze een terugval kan veroorzaken en daardoor alcoholisten terugwinnen.

De geur van bier kan een val zijn in een onderzoek, rapporteert een team van Californische wetenschappers dat geur genoeg kan zijn om onbedwingbare trek en een daaropvolgende terugval bij bepaalde alcoholisten te veroorzaken in hun

laboratoriumexperimenten werden ratten getraind om zelf alcohol of een bittere, witte stof, kinine genaamd, te geven als ze sinaasappel of banaan rook. De geur van banaan werd gebruikt wanneer de ratten alcohol consumeerden, terwijl de geur van sinaasappel aan hen werd gepresenteerd toen de ratten kinine proefden.

Zowel alcohol als het anticiperen op alcohol kan de hoeveelheid dopamine in de hersenen verhogen, wat volgens de onderzoekers een rol speelt bij gevoelens van opgetogenheid en genot. De onderzoekers vonden toenames in dopamine in de hersenen van de ratten voor en na het ruiken van deze 'alcoholgerelateerde signalen'.

Dezelfde houding en gedrag?

Een gevaar is het ontwikkelen van dezelfde houding en hetzelfde gedrag terwijl je NA Beer drinkt zoals men altijd deed bij het drinken van de echte dingen. Deze bevinding zou dat fenomeen kunnen helpen verklaren. De Californische studie is door wetenschappers aangehaald als een belangrijke stap in de mogelijke ontwikkeling van medicijnen die terugval kunnen voorkomen. Maar liefst 90 procent van de alcoholisten zal een terugval ervaren in de vier jaar na het stoppen met drinken, volgens statistieken van het National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism.

Blijf weg als je nuchter wilt blijven

Dr. Friedbert Weiss van The Scripps Research Institute in La Jolla, Californië, zei: "Dit is de betekenis van onze studie: het biedt een betrouwbaar hulpmiddel dat ons in staat stelt om hersenmechanismen en neurochemische systemen te onderzoeken, zodat we kunnen beginnen aan een meer ontwikkelde benadering van het vinden van effectieve medicijnen. " In de tussentijd zou het beste advies voor degenen die proberen nuchter te blijven zijn om weg te blijven van alles dat zelfs naar alcohol ruikt.

Geen onderdeel van een drugsvrije levensstijl Een van de manieren waarop hersteldeskundigen aanbevelen om terugval te voorkomen en soberheid te behouden, is het ontwikkelen van een drugsvrije levensstijl waarin de persoon die probeert nuchter te blijven gezonde activiteiten vervangt door gedragingen uit het verleden. Veel mensen in herstel merken dat ze nieuwe, niet-drinkende vrienden moeten maken en niet rondhangen met hun oude drinkmaatjes als ze nuchter willen blijven.

Als je NA bier drinkt met dezelfde mensen op dezelfde plaatsen waar  je vroeger dronk, houd je je oude levensstijl aan en ontwikkel je geen nieuwe. "Ik vertel mensen om het zogenaamde niet-alcoholische bier zoals de pest te vermijden," vertelde een oud lid van een AA groep .

 "Ten eerste is het niet echt non-alcoholisch, het bevat een kleine hoeveelheid alcohol, wat alleen voor sommigen een terugval zou kunnen veroorzaken."

"Ten tweede is het alsof je met vuur speelt", zei hij. "Vroeg of laat zul je verbrand worden, er is een gezegde:" als je lang genoeg in de kapperszaak rondhangt, krijg je vroeg of laat een knipbeurt. "

 

Hetzelfde geldt voor NA bier, ik heb het te vaak zien gebeuren