'Anonieme Alcoholisten' heeft geen mening over onderwerpen buiten AA; daarom mag de naam van AA nooit worden betrokken bij enig publiek meningsverschil.

 

Schoenmaker blijf bij je leest!
Zou het dat zijn wat ze willen zeggen?
Ik heb de indruk dat we daar meestal niet zoveel problemen mee hebben.
Soms hoor je wel eens: 'moesten alle mensen ons programma volgen...'
Utopie, nietwaar. Ikzelf, bak er niet altijd zoveel van en ontbreek niet aan motivatie, dus...
Maar toch denk ik dat het iets is waar ik moet op letten, dat ik niet denk allerhande kwalen en problemen te kunnen oplossen van mensen die andere verslavingen hebben dan alcohol. Of zelfs geen verslaving, depressief gedrag bijvoorbeeld.

Nu staat er wel dat 'AA geen mening heeft over zaken buiten AA' maar daarom moet ik mij nog niet als een idioot gedragen, ikzelf mag wel degelijk een opinie hebben over wat er in de wereld gebeurd.
Nochtans, hoewel dat niet 'moet' vermijd ik wel discussies. Eens goed mijn gedacht zeggen, tracht ik ook niet meer te doen. Ik voel mij hierdoor niet meer 'slecht begrepen' en ben minder wrokkig of geërgerd.
Ik kan dus gerust mijn eigen mening hebben, deze traditie vraagt dat ik niet optreed in naam van AA wanneer ik deze mening te kennen geef. Waarmee ik nogmaals bevestig dat deze site mijn mening weer geeft en niet die van de AA-gemeenschap.