Afscheidsbrief

 

Jij gaat zeker tevreden zijn om te weten dat jij mijn avonden en vervolgens mijn dagen en zelfs mijn nachten hebt gevuld. Jij maakte van maand tot maand, van week tot week, van uur tot uur en vervolgens van minuut tot minuut vooruitgegaan. 

In dit stadium, kon ik niet meer zonder jou leven.

 Ik was zelfs  niet meer in staat om op te houden om van je te drinken. 

Helaas leefde ik slechts alleen voor jou. Ik heb vervolgens door mijn lijden ontdekt dat ik  afhankelijk van jou was geworden. Ik was jouw slaaf geworden, en jij hebt ervan geprofiteerd  om  mijn leven en dat van mijn kinderen te controleren. 

Door jouw fout, heb ik de hel gekend. Ik heb mijn kinderen, mijn huishouden, mijn vrienden , mijn familie, mijn gezondheid aan jouw verloren. Ik heb willen drinken om te vergeten, maar hoe meer  ik dronk, des te dieper geraakte ik in de put.

 Ik heb mijn job verloren, maar dat was niet voldoende geweest om het mij doen te begrijpen. 

Het hart heeft het bijna begeven en zelfs, daar nog was het de fout van iets anders (hoewel de alcohol een zuiver gif voor het hart is), heb ik niet kunnen stoppen.

 Ik ben dan 24u op 24  beginnen te drinken om zeker te zijn van niet te ontnuchteren, en nog   zag ik geen probleem. Dat rotte ongeval op 29 januari laatstleden is nodig geweest om mij te doen inzien dat ik misschien een beetje te veel drink.

 Maar zelfs op dit ogenblik, de week die mijn ongeval , heb ik  grote hoeveelheden gedronken. Maar na verloren te hebben: mijn job, mijn gezondheid, mijn zelfstandigheid en bijna mijn kinderen heeft die kleine zottin  zich gezegd dat het tijd was om hulp te gaan zoeken

 Op 7 tot 24 februari ben ik in ontwenning gegaan.  Ik ben er levend uitgekomen. Ik heb eveneens een grote familie ontmoet de " Anonieme Alcoholisten ". En deze familie is de mijne geworden. 

En ik wil AA teruggeven wat zij mij al gedurende 2 maanden gegeven hebben

Ik ben er nog niet zo lang bij, maar al zo dankbaar, met hun heb ik niet het verlangen om te gaan drinken maar wel het verlangen om herboren te worden en terug te gaan leven. Bedankt AA.

 Dan zie je, alcohol, nu doet jij mij walgen en heb ik angst van je. Ik wist dat vroeg of laat jij me zeer ziek, zorgeloos of nog erger zou maken. Ik besef dat ik had kunnen sterven door de macht  die ik je heb gegeven. 

Jij had  zoveel controle over mij dat ik er niet meer erin slaagde me van je te ontdoen. 

Ik haat je en wil niet meer dat je ooit nog opduikt  in mijn leven. Jij hebt mijn leven gedurende bijna 16 jaar gedeeld, jij moet trots zijn op de verwoestingen die jij hebt gemaakt.

.Nochtans vanaf vandaag zal ik het zijn die voortaan, de controle zal hebben over jou en geloof me, niemand zal ooit zo onverschillig geweest zijn tegenover jou dan ik.

Vaarwel alcohol, zet jouw weg voort maar nooit  meer samen met  mij. 

 DAT ZWEER IK JE....…

 Sonya