Anonieme Alcoholisten Vernietigt Zelfrespect en Zelfvoorziening

 

Ik heb toestemming gekregen van de auteur -Gunthar –de volgende herschrijving van de 12 stappen te vertalen en te plaatsen.

Als je ooit tijd in de “meetings” hebt doorgebracht, zul je dit gezang aan het begin van elke bijeenkomst herkennen - maar wat volgt is de waarheid en geen ontkrachtend, gevaarlijk, hersenspoelend dogma. Het is schittering.

 Ik heb ontdekt dat dit programma dat bekend staat als Anonieme Alcoholisten, gevaarlijk is op manieren die misschien moeilijk te begrijpen zijn. De meeste mensen hebben over het algemeen behoefte aan zelfliefde en empowerment. De meeste mensen hoeven niet te worden neergeslagen om van hun macht te worden beroofd. AA steelt je ziel en elke kans die je hebt om je dromen te vervullen. De indoctrinatie is zo krachtig dat zelfs briljantheid niet wordt herkend door de briljant vanwege het misbruik dat ze hebben geleden na een tijd in AA te hebben doorgebracht.

 De nieuwe twaalf stappen —

 ZELDEN hebben ze iemand gezien die hun pad grondig heeft gevolgd. Degenen die wel herstellen, zijn meestal mensen die AA hebben erkend als een gevaarlijke religieuze sekte en zich niet volledig zullen overgeven aan het fanatieke programma van AA. De AA-cultus bestaat voornamelijk uit mannen en vrouwen die grondwettelijk niet in staat zijn om eerlijk te zijn tegen wie dan ook... inclusief zichzelf.

 

 Sommigen van hen hebben geen schuld; Ze werden genaaid zodra ze een voet in de kelderdeur van de kerk zetten. Ze werden systematisch geïndoctrineerd om te geloven dat alcoholisten van nature niet in staat zijn om een manier van leven te begrijpen en te ontwikkelen die enige vorm van eerlijkheid vereist. Ze moeten nog steeds verantwoordelijk worden gehouden voor het gedrag dat zoveel levens heeft geruïneerd. Veel AA-leden lijden aan ernstige emotionele en mentale stoornissen. Het programma vereist dat ze geloven dat alcoholisten nooit kunnen herstellen. De meeste mensen die zijn gestopt met drinken zonder AA zijn grotendeels hersteld dankzij hun zelfbeschikking en hun vermogen om rationeel te handelen. Onze verhalen onthullen in het algemeen hoe we vroeger waren, wat er gebeurde en hoe we nu zijn. Als u hebt besloten dat u de Anonieme Alcoholisten wilt verlaten en bereid bent om alles in het werk te stellen om dit te doen, dan bent u klaar om bepaalde stappen te ondernemen.

  1. We besloten dat we "niet machteloos" waren over alcohol - dat onze levens gedomineerd waren door AA.

   2. Begreep dat Wij nooit zo moreel verwerpelijk waren als sommige AA-leden Ons hadden doen                   geloven.

   3. Besloten om zich om te draaien en voor altijd weg te lopen van de Anonieme Alcoholisten.

   4.   Maakte een verzengende en onverschrokken aanklacht tegen AA als organisatie. 

  1. Toegegeven aan onszelf en een ander menselijk wezen dat we in een hinderlaag waren gelokt om ons bij een religieuze sekte aan te sluiten.

  2. Waren er helemaal klaar voor om onszelf te verlossen van de zelfvernietigende onzin die we op AA hebben geleerd. 

  1. We hebben onszelf vertrouwd gemaakt met cult-indoctrinatietactieken, zodat we nooit meer in een soortgelijke val kunnen trappen. 

  1. Maakte een lijst van alle AA-leden die Ons kwaad hadden aangedaan, en was bereid ze allemaal te confronteren. 

  1. Noemde zulke mensen waar mogelijk op hun bullshit, behalve wanneer dit hen of anderen aanzienlijk zou verwonden. 

  1. Doorgegaan met het aanklagen van Anonieme Alcoholisten en toen we onrecht werden aangedaan, spraken we onmiddellijk onze afkeuring uit. 

  1. zocht wetenschappelijk empirisch bewijs dat ons zou kunnen helpen om verslaving te verslaan; gericht op Onszelf als de Macht om dat uit te voeren. 

  1. Als gevolg van deze stappen zijn we ontwaakt uit de AA-nachtmerrie. We hebben geprobeerd deze boodschap over te brengen aan andere slachtoffers van AA, zodat iedereen de waarheid over de Anonieme Alcoholisten-cultus zou kennen.

 

Velen van ons zijn misleid door de religie die beweert geen religie te zijn. Sommigen van ons hebben jarenlang geleden, zich niet bewust van het feit dat AA geen betrouwbare of zelfs oprechte methode biedt om mensen met alcoholproblemen te helpen herstellen van hun verslaving.

Toen we ons hopeloos voelden. Ze gebruikten het tegen ons. Ze vertelden ons dat we machteloos waren. Ze deden het om Ons kapot te maken. Ze deden het om Ons onzeker te maken over Onszelf. Ze deden het om nieuwe leden te werven voor hun religieuze cultus. We zijn hier om AA te laten zien voor wat het werkelijk is. Als je AA keer op keer hebt geprobeerd en je krijgt niet de beloofde resultaten, dan wordt het misschien tijd dat je iets anders probeert.

  Denk er over na.

 Jos P.

 

Veel leden (en ex-leden) hebben het echter begrijpelijk moeilijk om te deprogrammeren van alle angstaanjagende tactieken die hen door de strot worden geduwd in AA. 

Waarom? 

Weet je, Bill Wilson was het soort persoon dat moest liegen over wie hij was omdat hij zichzelf haatte om heel specifieke redenen, die we nooit zullen weten - heel specifieke redenen die hij zijn hele leven vermeed. Hij vermeed zich in zijn zelfhaat te verdiepen door een goeroe te worden, terwijl hij de hele tijd deed alsof hij geen goeroe wilde zijn. Hij is de meest briljante goeroe aller tijden. En omdat hij zichzelf zo haat, moest hij, in plaats van erachter te komen waarom, een programma ontwikkelen dat ervoor zou zorgen dat de leden zichzelf net zo haten, of hopelijk meer... om zijn met haat vervulde hart te rechtvaardigen en een groep kruiperige discipelen te ontwikkelen. 

Oh, en naar de 13e stap alle vrouwen seksueel lastig vallen. 

Wilson had een chronische depressie en pleegde langzaam zelfmoord met nicotine en smeekte toen om whisky op zijn sterfbed - dat is een ERNSTIGE ZELFHAAT. 

Medelijden met hem hebben is prima zolang je zijn pad niet volgt of zijn cultusreligie verdedigt.

 

Blijf verdomme weg van AA.

 Laura Tompkins-

Ik waardeer je openhartigheid over dit onderwerp. Ik ben een van degenen die door de rechtbank werd bevolen om vergaderingen bij te wonen, tot mijn grote ontsteltenis. Dit hele programma is een rotzooi. Ik heb nooit ernstige problemen gehad om mijn alcoholgebruik te matigen totdat ik tot totale onthouding werd gedwongen. Sindsdien ben ik eigenlijk een problematische drinker geworden. Niemand mag er iets over in twijfel trekken. Ik spreek mijn zorgen en scepsis uit in dode oren en gesloten geesten. AA heeft in mijn ervaring niets dan kwaad gedaan. Ik kan mezelf nauwelijks dwingen om naar verplichte vergaderingen te gaan. De mensen zijn zo neerbuigend en niet bereid om uitgedaagd te worden. Een uur lang moet ik luisteren naar een stel mensen van twee keer mijn leeftijd die praten over verdomd gazononderhoud en autoreparatie, en hoe moet dat in godsnaam als peer-based counseling worden beschouwd? Ik hoop dat deze hele troep onzin wordt ontmaskerd voor de regelrechte leugen die het is, en hoeveel schade het aanricht. Ik ben wanhopig op zoek naar de dag dat ik niet langer gedwongen hoef te zitten en te luisteren naar een stel pretentieuze, gehersenspoelde neerbuigende, hopeloze alcoholisten die me proberen te dwingen me te laten hersenspoelen met deze schadelijke onzin.

 Ik was twaalf jaar actief in de AA. Mijn theorie is dat AA-leden eigenlijk bozer zijn dan de gemiddelde persoon, om verschillende redenen.. ten eerste, het constante gepraat over wrok bevordert dergelijke gevoelens - mensen verwachten zich zo te voelen en dat doen ze, tot een diep niveau dat moet worden aangepakt door aan de slag te gaan. Ten tweede veroorzaakt de stress van het vormen van de psyche in het AA-dogma, met zijn machteloosheid en cognitieve dissonantie, angst en depressie - leden wordt verteld dat ze ziek en machteloos zijn, dus dat is hoe ze zich voelen. Bovendien mogen leden hun woede niet eens uiten of valideren. Het is een afschuwelijke organisatie.

 AA is een plaats die niet door de rechtbank mag worden opgelegd. Het kan erg verraderlijk zijn. Ik heb gemerkt dat sommige groepen bozer zijn dan andere, maar ze zijn samen boos terwijl ze glimlachen. Het is alsof je naar een film kijkt terwijl een andere film wordt afgespeeld. Iets klopt niet, maar toch wijzen maar weinig mensen erop. Ik heb gemerkt dat de mensen op medicijnen de neiging hebben om zich af te zonderen en gemene klieken op te bouwen. Gemene pittige formaties die uithalen naar anderen (vooral niet-medicinale mensen) maar zich dan snel terugtrekken in hun kliek om samen te roddelen en in het algemeen om hun gemene levendigheid te rechtvaardigen. Dan de sigarettenrokers. Is nicotineverslaving echt nuchter?

Hopelijk word ik niet geschorst omdat ik suggereer dat nicotine verslavend is, omdat sommige leden van de AA-kliek erg boos worden als ze zulke praat horen. Dan de vrouwen. De vrouwen praten rotzooi en beschadigen achter hun rug om allerlei soorten mensenlevens, samen als een team, ze zijn gemeen. Dan geven de 12 stappen hen een miljoen manieren om hun vreselijke misbruiken te rechtvaardigen. Oh, ik deed het omdat ik een alcoholist ben, bla bla. Er is altijd een manier om hun misbruik te rechtvaardigen, samen als een team. Je moet voorzichtig zijn bij AA-bijeenkomsten.

Er zijn massa's verliezers en misbruikers die samenwerken en de 12 stappen hebben veel losse redeneringen om schadelijk te zijn voor anderen.Ik denk dat de twee belangrijkste zichtbare low-down-indicatoren van iemand die een kliek kan vormen om naar je uit te halen, zijn: nicotineverslaving en antidepressiva.

Deze twee dingen maken nuchtere mensen woedend als ze iemand horen suggereren dat je niet nuchter kunt zijn als je ze consumeert. Ze zullen in de aanvals- en vernietigingsmodus gaan als iemand suggereert dat kettingroken geen nuchterheid is, en dat psychofarmaca geen nuchterheid zijn. Ik heb gemerkt dat sommige leiders van groepen soms hoog op acid, of hoog op Adderall, en ze blijven jaren en jaren van nuchterheid beweren, vergaderingen leiden, de spreker zijn en geselecteerde individuen pesten.

Ze zullen mensen pesten die eigenlijk nuchter zijn, en natuurlijk zullen ze hun troepen verzamelen om samen te pesten. Of ze drinken gewoon 12 kopjes koffie en zijn dan de spreker. En drink energiedrankjes, want die zijn niet slecht. En rook stiekem wat wiet. Dan heb je clubhuizen vol personages en machtsstructuren en beroemdheden. AA is een plaats die niet door de rechtbank mag worden opgelegd. Het kan erg verraderlijk zijn.