AA VERGADERINGEN

 

Neen, een AA vergadering  is geen mis, noch de inwijding in een sekte of een religie

Het is waar dat in de teksten, verwezen wordt naar God, maar God kan voor iedereen of om het even wat zijn.  

Het is enkel een plaats waar personen bijeenkomen die aan dezelfde ziekte lijden: HET ALCOHOLISME.  

Het zijn allemaal  personen die alcoholist zijn, die dezelfde problemen kennen en hetzelfde lijden.

 Enkel een alcoholist kan een andere alcoholist begrijpen.

 Bij AA  vindt men  hulp, de getuigenissen, de uitwisseling, de samenkomsten van personen van alle horizonten  van alle lagen van de bevolking , van alle rassen, van alle leeftijden. 

In deze vergaderingen, volgen wij niet noodzakelijkerwijs het programma  (en ja! er is een programma, dat ik niet ken omdat ik het niet volg), iedereen spreekt over zijn leven, zijn woede, zijn vreugde, over zijn straffen, van zijn lusten, van zijn ergernis, men mag er wenen.

 Er is niet enkel het over zichzelf spreken, men kan eveneens zijn mening zeggen en raad geven.  Iedereen is vrij te denken wat hij wil en om zijn eigen mening te hebben.

 En deze uitwisselingen, zijn reële werktuigen om GEHEELONTHOUDERS- te worden of te blijven. 

Voor de personen die behoeften hebben om eens met iemand te spreken,.... en die geen psychiater of een psycholoog kunnen betalen,  is AA  ideaal en  gratis.

 IK  heb bij AA mijn rekening kunnen maken. ik ga slechts eens per week, maar telkens als ik ga hoor ik weer iets in een getuigenis en heb ik altijd een raad  of een idee mee naar huis om geheelonthouder te blijven. 

 PS: AA zijn geen artsen

Bij de AA, hebben zij niets dan dronkaards,  mensen die uit alle milieus personen komen, er zijn ook artsen, professoren, werknemers- en gevers, advocaten, artiesten enz….bij en iedereen met een  alcoholprobleem die een verlangen heeft om er iets aan te doen is er welkom.