AA is in staat om u te helpen.

 

Hoe kan ik zien of ik een probleem heb?

Als je van plan bent of wilt, als je in de problemen geraakt, of als u geheugenverlies  hebt als je drinkt, kun   je  een alcoholist zijn.  Alleen jij kan beslissen.  Niemand in AA zal je vertellen of  alcoholist je bent of niet.

Wat kan ik doen als ik me zorgen over mijn drinken maak?

 Hulp zoeken.  Anonieme Alcoholisten kunnen helpen.


Maar wat is AA eigenlijk?

 Wij zijn een gemeenschap van mannen en vrouwen die het vermogen verloren om ons drinken te controleren en hebben ons in diverse soorten problemen gewerkt als gevolg van het drinken.  We proberen, de meesten van ons met succes, tot een bevredigende manier van leven zonder alcohol te komen.   Voor dit te vinden we hebben we de hulp en steun van andere alcoholisten in AA

Ik zal toch niet worden ingeschreven of zo iets als ik naar een vergadering ga?

 Nee AA houdt geen lidmaatschap van bestanden, of presentielijsten. Je hoeft niets jezelf te onthullen. Niemand zal je lastig vallen als je niet wilt  terug komen.

 Wat zal er gebeuren als ik iemand zie die ik ken daar?

 Zij zullen er zijn voor dezelfde reden waarom je daar bent.  Ze zullen je identiteit niet bekend  maken aan buitenstaanders.   Bij AA behoudt u zoveel anonimiteit als u wilt.  Dat is een van de redenen waarom wij onszelf   de  Anonieme Alcoholisten noemen .

Wat gebeurt er bij AA bijeenkomsten?

Een AA -bijeenkomst kan een van de vele vormen aannemen, maar op een vergadering vindt u alcoholisten die praten over wat drinken gedaan heeft op hun levens en persoonlijkheden, welke acties zij namen om zichzelf te helpen, en hoe ze vandaag  leven.

Hoe kan dit mij helpen?

 Wij in AA weten wat het is om verslaafd te zijn aan alcohol, en niet in staat te zijn beloften aan anderen en onszelf na te komen, dat wij zullen stoppen met drinken.  Wij zijn geen professionele therapeuten. Onze enige kwalificatie voor het helpen van anderen om te herstellen van alcoholisme, is dat we zijn gestopt met het drinken voor onszelf, maar probleemdrinkers die naar ons komen weten dat herstel mogelijk is, omdat ze mensen hebben gezien die het gedaan hebben.

 Moet ik door  gaan nadat ik genezen ben ?

 Wij in AA geloven niet dat er zoiets als een remedie voor alcoholisme is.

 We kunnen nooit terug normale drinken, en ons vermogen om  van alcohol af te blijven hangt af van behoud van onze fysieke, mentale en spirituele gezondheid. Dit kunnen we bereiken door regelmatig  naar de vergaderingen gaan   en het in praktijk brengen wat we daar te leren. Daarnaast vinden we dat het ons helpt om nuchter te blijven als we andere alcoholisten helpen

 Hoe word ik lid van AA?

U bent een AA -lid als en wanneer jij het zegt.

Het enige vereiste voor AA lidmaatschap is een verlangen te stoppen met drinken, en velen van ons waren niet erg oprecht over dat, wanneer we voor het eerst AA benaderd

 Hoeveel kost AA kosten?

 Er zijn geen geldelijke verplichtingenvoor AA -lidmaatschap.  Een AA -groep zal tijdens de vergaderingen een collectie houden om de  uitgaven, zoals huur, koffie, enz. te dekken, en  alle leden zijn vrij om bij te dragen zo veel of zo weinig als ze willen.
 

Is AA een soort van religie?

 Nee AA  is ook niet gebonden aan enige religieuze of politieke organisatie.

 

Wordt er niet te veel over "God " gepraat ?

De meerderheid van de AA -leden geloven dat we  de oplossing voor ons drank probleem niet door middel van individuele wilskracht hebben gevonden, maar door een Macht groter dan onszelf.  Maar iedereen omschrijft deze macht zoals hij of zij dat wil.  God,    Veel mensen noemen het God, anderen denken de AA -groep, nog s anderen geloven er  helemaal niet in.  Er is ruimte in de AA voor mensen van alle schakeringen van geloof en ongeloof.

Kan mijn familie met mij mee naar een vergadering?

De  naaste familieleden of vrienden zijn van harte welkom bij de Open AA bijeenkomsten. Bespreek dit met uw lokale contactpersoon.

Wat voor advies geef je nieuwe leden?

Met onze ervaring, de mensen die herstellen in AA zijn degenen die: (a) blijf weg van het eerste drankje, (b) regelmatig AA- vergaderingen bij te wonen  (c) op zoek gaan naar de mensen in AA die met succes  nuchter zijn gebleven; (d) proberen om het AA -programma in de praktijk om te zetten tot herstel.

 Hoe kom ik in contact met AA?

 Kijk voor de Anonieme Alcoholisten in uw lokale telefoongids.  Deze telefoons worden beantwoord door AA vrijwilligers die blij zal zijn om uw vragen op een serene manier te beantwoorden, of u in contact  te brengen met degenen die kunnen.

 

Webside :    http://www.aavlaandern.org