Wordt nuchter,  doe het.

Het is hard als hel maar weet je  wat, je wordt terug jezelf . Je krijgt je zelfrespect terug,  je moet je niet de hele tijd verontschuldigend en schuldig voelen , je moet niet naar andere mensen kijken en denken hoe  zij samen zijn en hoeveel zij  meer zijn omdat je je binnen jezelf zo vreselijk voelt  door uw  drinken .

De werkelijkheid is dat  eens als je een tijdje nuchter bent, je je eigen persoon kunt zijn, je eigen besluiten nemen, je tijd met mensen door kunt brengen die je echt bewondert en respecteert, niet die waar je enkel, dronken,  een goede tijd met hebt. Je realiseert je ook dat die mensen waarvan  je dacht dat ze zo waardig waren eigenlijk enkel menselijk zijn. Het is een beetje " landen " om je te realiseren dat elke mens is zoals jij bent, juist een persoon die probeert te leven op de beste manier die hij/zij kan en omgaan met hun eigen problemen..

Een hard deel van de nuchterheid is voor mij de werkelijkheid te ontdekken dat niemand perfect is en kan zijn,  iedereen is menselijk en iedereen maakt fouten.
Lange tijd had ik dergelijke lage zelfachting dat ik zo vele anderen in een veel hogere achting dan mezelf hield. De werkelijkheid die je krijgt zodra je wat  tijd nuchter bent is een goed gevoel te  hebben. Het wordt je ook duidelijk dat niemand perfect is . Het goede nieuws is dat ik niet zo slecht was aangezien ik dacht! Dat is eerder goed om te weten

Ik denk dat ik  altijd gezocht heb naar perfectie, zo onrealistisch als het is. In de loop der jaren, ik dacht dat ik een aantal perfecte mensen  had gevonden, het was een schok voor mij om te beseffen zodra ik nuchter werd dat ze eigenlijk  niet eens in de buurt van perfectie kwamenik had altijd  zo'n hoog aanzien voor hen , en waarom? Omdat ik  zo weinig zelfvertrouwen had en hersens die zo lang gebeitst zijn geweest door de alcohol .

Mijn punt is  denk ik , dat  je nuchter moet worden en dan eens goed om je heen kijken  en beseffen dat deze wereld een betere plaats is voor je.

Het maakt je niet minder als persoon  omdat  je een verslaafde bent, het maakt niets uit als je lager dan laag bent gevallen, als je niet van de dingen houd die je hebt gedaan in je reis tot nu toe, dan  heb je nu de kans om het te veranderen, evenals de mensen in je leven.

Mensen komen en gaan in ons dagelijks leven en ik  geloof dat van allen van hen iets te leren is, zelfs als je niet erg veel van hen moet hebben.

Voel je ook niet onzeker met andere mensen omdat geen van hen  beter is dan jij,  zelfs al denken ze dat ze het zijn Ze hebben gewoon gekozen voor een ander pad.

Wees je eigen persoon, maak je eigen keuzes, maakt een leven voor je dat je leuk vindt en waar je een goed gevoel van hebt. Maak contact met mensen die je stimuleren en van wiens vriendschap en gezelschap je geniet. En als er niemand in de buurt is ga ze dan zoeken.

En voor je eigen goed gevoel, ga weg van die mensen die al je energie, die je zelf nodig hebt, uit je zuigen of je gewoon 100% van de tijd  geen kans geven om je even goed te voelen.

Jos P. - AA