Is AA aan het VERANDEREN?

                    2040: EEN AA. ODYSSEES

September 2040: Ik ben juist teruggekeerd van de grote opening van Wilsonland. Het eerste officieel AA themapark. AA heeft sinds zijn geboorte een honderd jaar geleden een lange weg afgelegd!

In Akron, de plaats van Wilsonland, zwermde het van AAers en het merendeel van de hotels in stad waren volgeboekt.

Ik had reservaties in de Smith Suites, een driehonderd vijftigtal kamerhotelcomplex gebouw naast Wilsonland. Als themaparken heeft Wilsonland themaverwante rondritten en attracties. " De Vroege Nuchterheid " Roetsjbaan, het " Vierde Stap Spookhuis " en de verfrissingstalletjes zijn slechts enkele voorbeelden.

Ik stopte aan de "Dankbaarheid " geschenkenwinkel om sommige souvenirs te kopen. Ik kocht een Conferentie goedgekeurd pakketje van "Gemakkelijk gaat Ook", een jasje en T shirt , een koffiemok en bumperklevers. Ik werd verrast door  mijn sponsor (die meer dan vijftig jaren nuchter is) en die vertelde dat er vroegen geen " Conferentie Goedgekeurde bumperklevers en andere snuisterijen"  waren.

Hoe zij dan in die tijd nuchter bleven weet ik niet. De bumperklever alleen al kan iemands nuchterheid van op honderd meter redden.

De nieuwe studio's van de AA." De Vandaag " show is ook in Wilsonland. Aangezien er de klok rond programma's zijn worden deze over het ganse land uitgezonden op het bekabelt kanaal van AA’s nationale zender. Ik verwachtte dan ook een goed uitgeruste studio en ik werd niet teleurgesteld. Enkel de modernste uitrusting was in gebruik. Groepsbijdragen zijn goed besteed in deze studio. Ik bleef om te kijken naar de opnames van het deel van"Slagzin Studies"voor de volgende dag . Tom Jackson, een bekende BIG BOOK geleerde, legde de echte betekenis van " Houd het Eenvoudig " uit. Ik keek naar de opname van de hele vertoning en werd verbaasd dat Tom in een half uur het onderwerp zo duidelijk kon maken.

Mijn sponsor - hij is een echt relikwie - vertelde mij dat hij zich de dagen herinnert van voor het AA TV Kanaal, toen AA' ers AA literatuur lazen, interpreteerde en op meetings bespraken. Het verbaast me dat die oldtimers onder zulke primitieve voorwaarden overleefden. Stel u voor dat u het " Big Book " begint te lezen.

De "Beroemde Sprekers Hal" was mijn volgend stop. Hier, in een zacht, licht stonden de foto's van "AA' s beroemdste sprekers. Allemaal dood natuurlijk, enkel postume nominaties zijn aangenomen en op mijn terugweg kreeg ik aangezien ik programma chairman ben voor mijn moedergroep de nieuwste uitgave van de "Spreker Gids",  Ik kocht ook enige " CD’s van onze bekende sprekers.

Mijn sponsor vertelde mij dat toen hij programma chairman was hij slechts mensen vroeg wiens nuchterheid hij respecteerde om in zijn groep te spreken. Hij zei dat er toen nog geen "Sprekers Gids " was. Ik zeg u, het is een wonder dat hij heden nuchter is. Kunt u zich voorstellen wat voor sprekers sommige gehad moeten hebben?

Hoe hebben zij het ooit volgehouden , gezeten op vergaderingen met van die amateurs?
Ik stopte aan " Draag de Boodschap Uit " videowinkel en nam één van hun catalogussen van een honderd vijftig titels mee. De trailerkamer van de "Draag de boodschap uit- producties " toonde de nieuwste film,

"Ja Het Zal Voor U Ook Werken", deel van een verrijkend plan om onze hulpverleningsinspanning naar gespecialiseerde groepen op te voeren, mikt deze film op het publiek van vijfentwintig  tot dertig jaar met blonde haren, klein en overgewicht bevolking. Hoewel de doelgroep meer gedefinieerd had kunnen zijn, dacht ik dat de film goed werd gemaakt en inderdaad zal helpen de Boodschap uit te dragen.

Mijn sponsor vertelde mij over de dagen voor de films. Hoe hebben zij ooit de Boodschap uitgedragen? Hij zei dat zij zelf met de mensen gingen praten en dat AA slechts EEN enkele boodschap had en dat die boodschap  hetzelfde was voor de mensen als voor de groepen, kunt u het geloven . Dat zou vandaag nooit werken.

En waarom zou ik met mensen over het AA programma moeten praten? Zij kunnen alles ontdekken wat ze maar willen door slechts naar een video op hun tv te kijken. Bovendien kan ik alle Twaalf Stapwerk doen dat ik moet doen door slechts iedere week te verschijnen op mijn wekelijkse groepsvergadering -- wanneer die niet met mijn schema in conflict komt. En de "speciale groep" mensen hebben een speciaal bericht nodig, wat zou ik aan hen zeggen?

In de videowinkel kocht ik een kopie van "De Evolutie van de Anonimiteit: De Brief van de Traditie". De hoes van de CD belooft dat deze CD AA zal helpen. om de juiste manier aan te leren om  voor een breed openbaar publiek te spreken zonder ooit eigenlijk te zeggen "ik ben een lid van Alcoholist Anoniem," dus geen schending van de brief van de Traditie. Toverwoord latend vallen, opvallend gebruik van AA symbolen en wegen om niet-bevestigde geruchten in de pers te beginnen zijn slechts enkele van de methoden die de CD onderzoekt.

Mijn sponsor vertelde me dat A.A. zich over iets ongerust moest maken bij, wat hij noemde " het gebruikt van de „geest van anonimiteit." Dit is één of ander verouderd begrip dat de anonimiteit op het openbare niveau moet worden bewaakt en of de anonimiteit breekt kan expliciet of impliciet zijn. 
Hij zei dat het volledig zicht van een AA lid in de pers precies zo slecht is als uw openlijke verklaring van AA lidmaatschap .  Die oldtimers waren zeker een onverdraagzame bende.

Ik denk dat ik mijn sponsor nooit zal mee krijgen om Wilsonland te bezoeken. Hij is enkel te hopeloos in het verleden verloren en begrijpt niet waarvoor AA echt staat. Zijn eigenzinnig overzicht is, dat niet alles wat veranderd en groeit voor het betere is.

Goed ik geef er niet om wat mijn vervallen sponsor daarvan zegt, ik had een geweldig bezoek aan Wilsonland en ben van plan om terug te komen.

Jos P– AA / 2017